Om våra engagemang

Bokning: Vivian Rössner Wejke 0708-423372 eller vivian.rossner@gmail.com

Först ett aktuellt tackmejl efter vår Taube-konsert för Odd-Fellows-Rebeckor2018:

"Än en gång vill jag framföra vårt allra varmaste TACK för en helt fantastisk musikalisk afton hos oss Rebeckor.

Sååå många har hört av sig och sagt att detta var bland det bästa de hört.
Vilken hög kvalitet, stil och klass. Ja, helt genomskickligt!
Vi hoppas att kunna bjuda in er igen under annat tema och kanske till våren.

Rebeckorna på Odd Fellow
genom
Katarina Witt"


Så en recension. Så här skrev Gustaf Alexandersson, Stockhom Djurgården Rotary KLubb den 10 nov 2016

"SUCCÉ PÅ ÖSTRA REAL
Igår genomförde Holiday Singers en fantastiskt fin konsert i Östra Reals aula till förmån för Stockholm Djurgårdens och Stockholm international Rotaryklubbars Nepal-projekt.
     Att få lyssna till Holiday Singers under en och en halv timmes konsert var en ny och stor upplevelse. Alla gånger vi fått höra dem på klubbens högtidsdagar har ju varit fint och bra men nu fick vi verkligen uppleva Holiday Singers stora bredd. Deras musikalitet imponerade stort på oss alla och vilka helproffs de är. Deras program innehöll ett brett sångprogram, instrumentalmusik och mycket humor samt musikglädje av hög kvalitet. Det är bara att beklaga alla som inte hade möjlighet att ta sig dit pga all snö som föll över Stockholm igår.


Östra Real 9 nov 2016


Vi har sjungit för många olika auditorier, i Sverige och på andra sidan klotet. På små och stora arenor - i många olika sammanhang. Några exempel. 

En kick-off på SEB:s huvudkontor, en av Läkarsällskapets kulturaftnar, en konstinvigning på Liljewalchs museum, International Women´s club i Stockholm, internationell fetmakongress på Älvsjömässan, privata fester, Rotary-luncher och jubiléer, Lidingö museum, Ljusterö kyrka, Musikvalvet i Gamla stan är några exempel inom Stockholmsområdet.

Utomlands har vi turnerat i Argentina, där vi bl.a. sjöng på Ericssons kontor i Buenos Aires och i Universitetet Marins aula. Vidare har vi besökt Holland


Påsken 2011 genomförde Holiday Singers en nästan två timmar lång konsert i Cannes för Rivieraklubbens medlemmar.

Våren 2011 gjorde vi framträdanden i Musikvalvet Baggen samt i Bollnäs och Kilafors med programmet "Från Piazolla till Taube".

Sommaren avslutades med  konserter tillsammans med vår vänkör Melomania från Argentina.

Under 2012 har gruppen framträtt i många olika sammanhang - i en pensionärsklubb i Tyresö, på Läkarsällskapet för att illustrera jojobantning med bl.a. ett nytt arrangemang på låten ”Först så går det upp sen går det ner…,

Vidare i ett storbandsjazz-sammanhang på Täby Park Hotel och med en hyllningskonsert för en 75-åring i Värmland.  Under hösten har gruppen varit engagerad för ett antal seniora träffar. Höjdpunkten under året har varit ett prestigefullt framträdande för ambassadpersonal från latinamerikanska ambassader där temat var genomgående latinamerikanskt och språket spanska! Årets sista gig - en Rotary-lunch, självklart med femstämmiga julsånger. 

Vid sjöng på Operaterrassen vid en tillställning för  International Women's Club den 4 dec. 2013 - temat var Guatemala, och då var vi så här stiligt risslade.

Och veckan efter, på Nobel-dagen
genomförde vi en minikonsert på den alternativa Nobelfesten på hotel Sheraton för 85 ambassadörer från hela världen, då i mera nobelmässig klädsel.
Så här:


2014:

I januari genomförde vi ännu en konsert för Nordens Ljus, denna fina kulturklubb med säte på den lika fina båten vid Kungsholms strand.

 I mars var det dags för medverkan i Musikalisk show för Mali, ett Rotary-projekt för kvinnors och barns hälsa i Mali, Afrika.

 I juni traditionsenlig våravslutning i Stockholm Djurgården Rotaryklubb, där vi blivit något av musikaliska ”hustomtar”.

Den 31.8. var det stor musikalisk show, en tre timmar lång hyllning till en av gruppens sångare med jämna år. Holiday Singers sjöng och instrumenterade tillsammans med Pelle Olssons orkester, Katarina och Svante Henrysson och många andra fina musikaliska vänner. Detta var också vår baryton Olle Bolanders sista medverkan i gruppen. Han avtackas för lång och trogen tjänst och in kliver nu Niclas Rosell som inte bara sjunger utan också trakterar det fina instrumentet oboe.

 I november inbjuds vi att underhålla vid Rotary Ladugårdslandets stora jubileumstillställning i Grillska huset.


2015

 I maj månad konsert i Lidingö Museum, där vi börjar känna oss rätt hemma efter flera framträdanden i denna idylliska lokal med hjärtlig publik.

 Juni – traditionsenlig våravslutning i Stockholm Djurgården Rotary, denna gång utan den bortresta alten, vilket fick gruppen att putsa på några fyrstämmiga godingar.

 19 oktober. Prestigefylld medverkan i Tore Wretman-dagen på Operaterrassen, arrangerad av Måltidsakademien. Under eftermiddagsprogrammet handlade det om matvisor, på kvällen mer traditionell underhållning.

 December – ännu en konsert för Lidingö-borna i deras fina museum.

 Jullunch och underhållning för Stockholm Djurgårdens rotarianer.


2016

 9 november. På temat Alltid på väg genomför vi en konsert, där alla pengar går oavkortat till ett Rotary-projekt för Nepal. Där planeras att starta ett dagcentrum för barn 2-5 år, som normalt lämnas vind för våg. Vi hoppas på stor anslutning kl. 19.00 i Östra Reals personalrum. Hur det gick framgår upptill på denna sida.


2017

Vi kan nu glädja oss åt att dagcentret för små barn i Nepal är i full gång och att verksamheten är mycket framgångsrik.

Under 2017 har vi traditionsenligt sjungit på Rotaryklubben Stockholm Djurgårdens sommar- resp. julavslutning. Vi har också utvecklat ett program kring Evert Taube och hans romans med den vackra Siv på Ornö. Om detta handlar boken ”Det är din själ jag kysser” som skrivits av Birger Sjöberg (inte den kände dock!). Hans bror Anders Sjöbergs berättar ur boken och Holiday Singers illustrerar musikaliskt.

Med detta 40 minuters program har vi framträtt på ett antal Rotary-klubbar och på Lidingö museum.


2018

Den 23 maj genomförde vi tillsammans med ”Favoritkören” i Björknäs kyrka en konsert på temat Hasse och Tage. Repertoaren är stor och tacksam. Så var även publiken.

Efter ett framträdande för Rebeckorna inom Odd Fellow den 6 september (se överst) repeterar vi nu för en konsert i Lidingö museum den 22 november, en mycket trevlig plats dit vi ofta inbjudits. Önskemålet denna gång är ”lite gammalt och lite nytt”. Det lär bli från Taube till Piazzolla!

2019

Ja, temat från Taube till Piazzolla på Lidingö museum blev så uppskattat att det fått ge namn åt vår kommande konsert. Den äger rum i Björknäs kyrka i Nacka onsdagen den 24 april kl 19.00. Följ med oss på en härligt vindlande resa som tar dig över kontinenter med musiken som vår guide! Se affischen nedan!.